CITYGYN
Esteettisen gynekologian edelläkävijä

ESTEETTINEN GYNEKOLOGIA

LABIAPLASTIA - SISEMPIEN TAI ULOMPIEN HÄPYHUULIEN PIENENNYS 

Labiaplastia (myös labioplastia) on sisempien tai ulompien häpyhuulten kirurgista pienentämistä. Ulompien eli isojen häpyhuulten pienennyksen hoidonaihe on useimmiten esteettinen. Esimerkiksi ikääntyminen tai voimakas laihtuminen saattavat aiheuttaa ulompien häpyhuulten veltostumista. Toisaalta joskus rasvakudosta voi isoissa häpyhuulissa olla tavallista enemmän. Jotta ulompien häpyhuulten ulkonäkö saataisiin halutunlaiseksi, häpyhuulet voidaan leikata.

Sisempien eli pienten häpyhuulten kirurgian hoidonaiheita on useita. Leikkaukseen voidaan päätyä mm. hygieniasyistä, seksiongelmien takia, tulehdusalttiuden vuoksi tai siksi, että häpyhuulissa tuntuu jatkuvaa hankausta. Joskus toki myös pienet häpyhuulet pienennetään puhtaasti esteettisistä syistä. 

Häpyhuulten pienennysleikkauksia voidaan tehdä hyvin erilaisilla tekniikoilla ja tavoilla. Citygyn-lääkäri käyttää eniten ns. suoraa leikkaustapaa, jossa häpyhuulet typistetään leikkaamalla niistä "reunat pois" ja ompelemalla kiinni sulavalla langalla. Leikkaus tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Nukutus on mahdollinen, jos leikkaus tehdään Helsingin Cityklinikalla. Kun leikkausta ei tehdä nukutuksessa, asiakas saa rauhoittavan esilääkityksen noin 20 minuuttia ennen toimenpidettä. Tämän jälkeen leikkausalue puudutetaan, ensin voiteella ja sen jälkeen injektiolla.

Toimenpiteen jälkeinen vuorokausi voi olla kivulias. Yleensä parasetamoli- ja ibuprofeenivalmisteet riittävät kivunhoitoon.  Tarvittaessa gynekologi kirjoittaa sinulle reseptillä saatavia kipulääkkeitä. Mustelmat ja turvotus saattavat tehdä leikkausalueesta melko hurjan näköisen parin viikon ajaksi. Viikon päästä leikkauksesta voi huomata myös makeaa tai pistävää hajua. Tämä kuuluu normaaliin toipumiseen. Leikkauksen jälkeen on vältettävä fyysistä ponnistelua ja istumista noin viikon ajan. Urheiluharrastukset voi aloittaa kuukauden kuluttua ja yhdynnät kuuden viikon päästä leikkauksesta. Jälkitarkastus kuuluu hintaan, ja se tehdään 2 - 4 kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Huolehdimme sinusta toipumisen aikana. Leikkauksen jälkeisinä päivinä soitamme sinulle tiedustellaksemme vointiasi. Ensimmäisen kolmen vuorokauden aikana voit myös itse soittaa milloin tahansa päivystyspalveluumme, jos sinulla on akuutteja ongelmia.
Päivystyspalvelun numero on 044 058 6363.

Ennen leikkaukseen hakeutumista on hyvä etsiä sopiva ajankohta toipumisvaihetta ajatellen. Toipuminen kestää yleensä 3 - 6 viikkoa. Ensimmäiset vuorokaudet saattavat olla hiukan hankalia. Lopullinen, esteettisesti hyvä tulos saavutetaan yleensä leikkausta seuraavan puolen vuoden aikana. Neljäsosa leikkausasiakkaista voi joutua odottamaan lopullista esteettistä tulosta 6 - 18 kuukauden ajan. 

Hinnastomme löydät täältä.

PERINEOPLASTIA JA KOLPOPERINEOPLASTIA - emättimen kirurginen kiristys

Emättimen löystyminen voi johtua monesta asiasta. Ikääntyminen, monet synnytykset ja synnytysten aikana syntyneet vauriot saattavat löysyttää lantion alueen sidekudoksia. Kudoslöysyys aiheuttaa erilaisia vaivoja. Laajentunut ulkoaukko voi olla esteettisesti epämiellyttävä. Väljät paikat voivat aiheuttaa hankaluutta myös seksin aikana: Emättimeen voi joutua yhdynnän aikana ilmaa, joka ulos tultuaan pitää ikävää ääntä. Myös seksuaalinen kiihottuminen voi hidastua ja vaikeutua.

Jos jumppa ja laserkiristys eivät riitä, voidaan emätin kiristää kirurgisesti. Puhutaan perineoplastiasta, joka kohdistuu lähinnä emättimen ulkosuuhun, ja kolpoperineoplastiasta, jossa kiristetään sekä emätintä että sen ulkosuuta.

Perineoplastia ja kolpoperineoplastia tehdään tavallisimmin paikallispuudutuksessa. Asiakas saa usein myös rauhoittavan esilääkityksen. Leikkausalue puudutetaan huolellisesti puudutevoiteella ja injektiolla. Perineoplastiassa emättimen ulkosuusta leikataan välilihaan päin kolmiomainen kaistale pois, jolloin välilihakappale paljastuu. Tämän jälkeen leikkaava lääkäri havainnoi kudosvauriot ja vahvistaa sitten sidekudoksen ompeleilla. Lopuksi iho ja limakalvo ommellaan kiinni. Kaikki leikkauksessa käytettävät ompeleet ovat sulavia. 

Kolpoperineoplastia on hyvin samankaltainen perineoplastian kanssa. Erona on se, että kolpoperineoplastiassa avataan veitsellä ja tuetaan ompeleilla paitsi emättimen suuaukkoa myös emättimen takaseinää.

Leikkauksen jälkeen paikat ovat kivuliaat. Alapäässä on monesti myös erittäin voimakasta painon ja kiristyksen tunnetta. Kipuja hallitaan ottamalla gynekologin määrämät kipulääkkeet säännöllisesti ohjeen mukaan. Fyysistä ponnistelua on vältettävä ensimmäiset 10 vuorokautta. Kolme ensimmäistä leikkauksen jälkeistä viikkoa on otettava kaikin puolin rauhallisesti, etteivät tulokset huonone. Seksiä on vältettävä kuuden viikon ajan. Ompeleet alkavat sulaa noin viikon tai kahden viikon päästä leikkauksesta. Ompeleiden sulamiseen liittyy usein epämiellyttävää hajua, joka on normaali vaihe toipumisprosessia.

Huolehdimme sinusta toipumisen aikana. Leikkauksen jälkeisinä päivinä soitamme sinulle tiedustellaksemme vointiasi. Ensimmäisen kolmen vuorokauden aikana voit myös itse soittaa milloin tahansa päivystyspalveluumme, jos sinulla on akuutteja ongelmia. Seuraavan kuukauden aikana voit soittaa meille virka-aikana (klo 9 - 16), jos sinulla on kysyttävää leikkauksesta tai toipumisesta. Päivystyspalvelun numero on 044 058 6363.

Hinnastomme löydät täältä.

CLITORAL HOOD REDUCTION - klitoriksen hupun pienennys

Joskus klitoriksen päätä tahdotaan saada enemmän esille. Tämä voi tulla kyseeseen esim. silloin, kun emättimen kiristysleikkaus on tehty V- tai W-plastialla. Koska leikkauksen aikana sisemmän häpyhuulen yläosaa venytetään kiinni alaosaan, voi klitoriksen esinahka tulla liiaksi klitoriksen päälle. Myös orgasmivaikeudet voivat joskus harvoissa tilanteissa johtua siitä, ettei klitoris saa yhdynnän aikana tarpeeksi stimulaatiota. 

Klitoris saadaan esille hyvin klitoriksen esinahkaa eli huppua pienentämällä. Hupun pienentäminen (clitoral hood reduction) voidaan tehdä kahdella leikkaustekniikalla. Sentraalisessa plastiassa leikataan pieni, kolmiomainen pala pois klitoriksen esinahasta. Lateraalisen plastian aikana klitoriksen ympäriltä poistetaan alueita. Kun iho ommellaan tämän jälkeen takaisin yhteen, klitoriksen esinahka - huppu - siirtyy aiempaa ylemmäksi. Samalla poistuvat klitoriksen alueen esteettisesti häiritsevät ihopoimut eli ylimääräiset klitorispoimut. 

Klitoriksen hupun pienennysleikkauksesta toivutaan yleensä hyvin nopeasti, keskimäärin yhden viikon kuluessa. Sairauslomaa pidetään yhdestä viiteen päivään. Sairausloman pituus riippuu sekä leikkaustekniikasta että siitä, millaisessa työssä leikkausasiakas on.

Hinnastomme löydät täältä.