CITYGYN
Esteettisen gynekologian edelläkävijä

SEKSUAALISUUS

NAISEN ORGASMI

Naisen orgasmi on monitahoisempi kuin miehen hetkellinen kliimaksin huippu. Naisen orgasmin voidaan ajatella koostuvan lukuisista elementeistä. Orgasmi rakentuu mm. hormonaalisista, hermostollisista, verenkierrollisista, emotionaalisista ja sosiaalisista tekijöistä. Kun naisella on orgasmivaikeuksia, ammattilaisen on käsiteltävä kaikkia orgasmiin vaikuttavia komponentteja. Kyse ei siis ole pelkästään vaikkapa anatomiasta tai tunteista.

Orgasmityyppejä naisella on kaksi. 

1. Klitorisorgasmi syntyy, kun klitoriksen aluetta ärsytetään mekaanisesti. Klitoraaliset orgasmit ovat tutkimusten mukaan räjähtäviä, lyhytkestoisia, paikallisia ja varsin pinnallisia. Suuri osa naisista pystyy saamaan klitorisorgasmin ainakin masturboimalla. 

2. Vaginaalisesta orgasmista puhuttaessa puhutaan ennen kaikkea G-pisteestä. G-piste on emättimen etuseinän alue, jonka koskettelu ja ärsyttäminen aiheuttavat seksuaalisia tuntemuksia. Nykyisin gynekologit ja muut seksiongelmia ratkovat ammattilaiset uskovat laajasti, että virtsaputken puolivälissä sijaitseva G-piste on olemassa joko anatomisesti tai fysiologisesti. G-piste ei siis ole pelkkä myytti. 

Vaginaaliset orgasmit ovat yleensä laaja-alaisempia klitorisorgasmeihin verrattuna. Ne säteilevät laajalle alueelle, ovat pitkäkestoisia, ja ne saattavat vavisuttaa koko kehoa. On kuitenkin arvioitu, että vain 20 - 30 naisista on kokenut vaginaalisesti aktivoituja orgasmeja. Koska kaikilla naisilla oletettavasti on G-piste, kaikki edellytykset vaginaalisen orgasmin saavuttamiseen ovat olemassa. 

Joskus vaginaalinen orgasmi ei kuitenkaan löydy pelkällä omatoimisella harjoittelulla. Nainen saattaa tarvita hieman opastusta ja lääketieteellistä apua.

Lue lisää gynekologimme ajatuksia naisen seksuaalisesta hyvinvoinnista ja sen parantamisesta.

G-SHOT — G-PISTEEN AUGMENTAATIO

Osa naisista tahtoo lisätä seksin tuottamaa nautintoa. He saattavat olla hyvinkin perehtyneitä orgasmityyppeihin ja sukuelinten rakenteeseen. Kun nainen tahtoo saada aiempaa voimakkaamman ja pidemmän orgasmin, hän saattaa kiinnittää huomiota G-pisteeseen ja etsiä apua nimenomaan vaginaalisen orgasmin syventämiseen. 

G-shot-hoidon avulla vaginaalista orgasmia voidaan laajentaa ja voimistaa. Toimenpiteen lähtökohtana on se, että nainen on jo kokenut vaginaalisesti aktivoituvia orgasmeja. Mikäli kokemuksia emätinorgasmista ei vielä ole, naisen on aluksi opeteltava ja harjoiteltava sellainen esimerkiksi seksuaaliterapeutin tai gynekologin avustuksella. 

Toimenpide alkaa G-pisteen sijainnin arvioinnista. Alue puudutetaan voiteella tai geelillä. Kun hoitoalue on puutunut, alueelle injisoidaan emättimen kautta hyaluronihappogeeliä. Geeli pistetään virtsaputken ja emättimen seinämän väliin niin, että G-piste kohoaa esiin. Kun hoito tehdään oikein, geeli painaa muutaman tunnin ajan virtsaputkea. Jotta virtsantulo säilyy normaalina, asiakas pitää katetria muutaman tunnin ajan toimenpiteen jälkeen. 

Hintatiedot löydät Citygyn-hinnastosta.

O-SHOT

O-shot auttaa naista, jolla on kiihottumis- ja/tai orgasminsaantivaikeuksia. Hoito auttaa monenlaisia asiakkaita. Jonkin verran O-shot auttaa naisia, jotka saavat ainoastaan klitorisorgasmeja. Suurin apu toimenpiteestä on kuitenkin niille naisille, jotka saavat klitorisorgasmin lisäksi myös emätinorgasmeja. Mikäli emätinorgasmi ei ole tuttu, sellainen on mahdollista opetella saavuttamaan seksuaaliterapeutin tai osaavan lääkärin opastuksella. 

O-shot-toimenpide on PRP-hoito, joka tehdään ulkosynnyttimien alueelle. Toimenpide alkaa verinäytteen ottamisella. Verta otetaan kyynärtaipeesta noin 20 millilitraa. Otettu veri erotellaan niin, että esille saadaan se osa plasmaa, joka sisältää erittäin paljon verihiutaleita. 

Verinäytteen ottamisen jälkeen hoidettava alue puudutetaan voiteella tai geelillä. Kun alue on puutunut, verihiutaleet injisoidaan juuri oikeisiin paikkoihin.

Tieteelliset tutkimukset osaoittavat, että jopa 80 prosenttia O-shot-hoidossa käyneistä naisista on saanut erittäin merkittävän hyödyn hoidosta. Seksuaalinen halukkuus lisääntyy, kiihottuminen ja kostuminen sujuvat helpommin kuin ennen. Orgasmeja tulee aiempaa enemmän ja ne ovat voimakkaampia kuin ennen toimenpidettä.

Hintatiedot löydät Citygyn-hinnastosta.

EMÄTTIMEN LASERKIRISTYS

Joskus ikä ja synnytykset veltostuttavat lantion lihaksia ja sidekudosta. Muutokset saattavat aiheuttaa tuntemuksia esimerkiksi yhdynnän aikana. Emättimestä saattaa pullottaa jotain, tai emättimen suu on levennyt. Alapää saattaa tuntua väljemmältä kuin aiemmin. 

Joskus edellä kuvatuissa tilanteessa löytyy laskeumia. Asiakas saattaa jo haastattelussa kuvata selkeät laskeuman oireet, tai laskeuma löytyy gynekologisen tutkimuksen aikana. Laskeuma hoidetaan aina leikkauksella, ja leikkauksen jälkeen myös seksuaaliset ongelmat lievittyvät selvästi.

Emätin voi olla väljä myös, vaikka laskeumaa ei olisikaan. Silloin apu saattaa tulla laservalolla tapahtuvasta kiristämisestä. Emättimen laserkiristys on nopea toimenpide. Hoidosta toivutaan välittömästi. Lopputulos säilyy hyvänä vuodesta puoleentoista vuoteen, ja tarvittaessa laserhoito voidaan uusia. Emättimen laserkiristys on esitelty melko kattavasti Cityklinikan kotisivuilla. Joskus laserkiristys ei ole riittävä tai sopiva vaihtoehto. Tällöin voidaan harkita emättimen kirurgista kiristämistä eli perineoplastiaa tai kolpoperineoplastiaa.

Hintatiedot löydät Citygyn-hinnastosta.

KUIVAN EMÄTTIMEN (ATROFISEN VAGINIITIN) LASERHOITO  

Vaihdevuosi-iässä yhdyntäkivut saattavat tulla yllätyksenä. Joskus kivut saattavat jopa pahentua vaihdevuosien jälkeen. Kivut johtuvat lähinnä emättimen limakalvojen surkastumisesta. Limakalvot surkastuvat, kun naisen elimistö ei tuota enää estrogeenia samalla tavalla kuin hedelmällisessä iässä. Limakalvot eivät ole enää yhtä paksut ja poimuiset kuin aiemmin. Verenkierto limakalvojen alueella vähenee, eikä emätin kostu seksuaalisen kiihottumisen aikana. Yhdyntä tuottaa kipuja ja aiheuttaa usein mekaanisia vaurioita, jopa tulehduksia.

Edellä mainitut oireet vaivaavat joka toista vaihdevuosi-iän ylittänyttä naista. Oireita hoidetaan yleisimmin emättimeen asetettavilla estrogeenivalmisteilla. Nämä voivat olla voiteita, puikkoja tai tabletteja.

Jos ei halua käyttää estrogeenejä tai jos niiden käyttöä ei suositella, emättimen laservalohoito voi olla hyvä ratkaisu. Tutkimusten mukaan laserhoidolla saavutetaan yhtä hyvä tulos kuin emättimeen käytetyillä paikallisvalmisteilla. Hoitotulos pysyy hyvänä vuoden, jopa puolitoista vuotta. Usein hoito uusitaankin esimerkiksi joka toinen vuosi. Lue lisää hoidosta.

Hintatiedot löydät Citygyn-hinnastosta.