CITYGYN
Esteettisen gynekologian edelläkävijä

VIRTSANKARKAILU

YLEISTÄ

Virtsankarkailua hoidetaan yleensä elämäntapaohjauksen avulla. Asiakasta voidaan rohkaista esimerkiksi laihduttamaan, jos ylipainoa on paljon. Hyvin lievään karkailuun voi auttaa myös ohjeiden mukaan tapahtuva, omatoiminen lantiopohjalihasten harjoittelu.

Jos lievä, keskivaikea tai vaikea virtsankarkailu ei elämäntapamuutosten myötä kohene, voidaan harkita laservalohoitoa tai nauhaleikkausta (TOT, TVT-O tai TVT). 

LASERHOITO

Tutkimusten mukaan virtsankarkailusta kärsiviä auttaa myös emättimen laservalohoito. Koska hoito on uusi eikä tutkimustuloksia ole vielä riittävästi tieteellisten johtopäätösten tekemiseen, laserhoito on ns. kokeellinen hoitomuoto. Sitä ei siis lueta virallisiin hoitomuotoihin Suomessa. Kertyneen tiedon mukaan se kuitenkin auttaa 85 prosenttia hoidetuista, ja haittavaikutuksia on vähän (alle 5 %). Mikäli viralliset hoitovaihtoehdot eivät auta virtsankarkailuun, laservalohoitoa on hyvä harkita. Hoidon lopputulokset säilyvät hyvinä vuoden tai puolentoista vuoden ajan. Toimenpide voidaan uusia esimerkiksi joka toinen vuosi. Lue lisää.

Siirry Citygyn-hinnastoon.

NAUHALEIKKAUS

Nauhaleikkaus sopii asiakkaille, joiden virtsankarkailuongelma on lievää pahempi. Leikkaus on tehokas, vaikutus on pitkäkestoinen (15 vuotta tai ylikin), komplikaatioita on vähän ja ne ovat useimmiten lieviä (useimmiten virtsateiden tulehdus).

Leikkaustapa keksittin noin 20 vuotta sitten. Toimenpide tehdään erikoismenetelmin, joiden avulla lantionpohjaan, virtsaputken alle ohjataan nauha. Nauhan ansiosta lantion toiminta muuttuu niin, ettei virtsa enää pääse karkaamaan ponnistustilanteessa. Leikkaustulokset ovat olleet hyviä: jopa 85 prosenttia leikkausasiakkaista paranee vaivastaan ainakin 10 vuoden ajaksi. Jostain syystä kuitenkin noin 10 prosentilla leikkaus ei tuota toivottua tulosta. Komplikaatioriski on suhteellisen alhainen, ja vakavat komplikaatiot ovat hyvin harvinaisia.

TOT-nauhaleikkauksemme on polikliininen toimepide. Se tehdään paikallispuudutuksessa ja kevyessä sedaatiossa (rauhoittava esilääkitys). Emättimeen levitetään puudutevoide, ja noin puolen tunnin odottamisen jälkeen alue puudutetaan injektiolla. TOT-nauhaleikkaus kestää kymmenestä minuutista puoleen tuntiin. Leikkauksen jälkeen asiakas on muutaman tunnin klinikalla seurannassa. Kun virtsaaminen onnistuu, voi lähteä kotiin. Sairauslomaa kirjoitetaan kolmesta vuorokaudesta viikkoon.

Vointia seurataan 1 - 3 vuorokauden ajan kotisoitoin, ja ilmainen jälkitarkastus tarvittaessa tapahtuu noin kuukauden kuluttua. Mikäli leikkauksen jälkeen esiintyy ongelmia, voi soittaa konsultaationumeroomme 044 058 6363.

Gynekologillamme on vuosien kokemus nauhaleikkausten suorittamisesta, ja hän tekee niitä lähes viikottain.

Siirry Citygyn-hinnastoon.